2016. szeptember 5., hétfő

Utolsó vasárnapunk Drezdában



A Higiénia-múzeum nagyon jó volt és nagyon érdekes. Az emberi test működésébe és felépítésébe lehetett betekintést nyerni. Részletesen szemléltetve volt az emberi izomzat, csontváz, az ember működése, az agyi működés, különböző betegségek. A kiállításnak sok interaktív része is volt, amit ki is próbáltunk pl. egyensúlyozás, erőkifejtés, agyi aktivitás teszt és sok az emberi érzékszervekkel kapcsolatos érdekesség.
A kiállított tárgyak nagyon részletesen és alaposan voltak kidolgozva. Sok új dologgal ismerkedhettünk meg, ami eddig sokaknak ismeretlen lehetett.








 


Délután páran elmentünk a Zwingerbe, ahol többféle kiállítást lehetett megnézni, híres festményeket, porcelánokat és matematikával illetve fizikával kapcsolatos tárgyakat. Nagyon szépek és érdekesek voltak. Hihetetlen precízek voltak a művek, amit nagyon tehetséges emberek készítettek. Ámulattal tekintettük végig a kiállítást. A gyönyörű művek után felmentünk a Zwinger tetejére is. Ott végig lehetett sétálni és gyönyörű kilátást kaptunk a városra és a kertre egyaránt.




Lili

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése