2016. szeptember 5., hétfő

Látogatás Berlinben



A busz, mely Berlinbe vitt minket, nyolc órakor indult a házunk elől. Két órás utunk alatt mindössze egy szünetet tartottunk, és viszonylag hamar elrepült az idő.
Tíz óra magasságában értünk Berlinbe, és először a Reichstag-nál tett ki minket a buszunk. Egy rövidke szünet után elindultunk a gyönyörű épület felé. Kisebb átvizsgálás és egy kis hanganyag magunkhoz vétele után elkezdtünk felfelé sétálni. A fülünkben levő audio guide érdekes történeteket mesélt míg fel nem értünk az épület tetejére.











Később a busznál teljesen megváltozott a tervezett program és megismerkedtünk egy kedves idegenvezetővel, aki egy csomó érdekes helyre elvitt minket. Az első hely a Brandenburgi kapunál volt.




Még több helyen megálltunk, köztük voltak: Museuminsel, Alexanderplatz, Berlini fal.








A Rotes Rathaus közelében kaptunk egy kis szabadidőt, ahol ettünk valamit és szuvenír boltban voltunk. Nagyon hamar eltelt a szabadidő, és jócskán bele tudtunk tekinteni a berliniek szabad szellemű hétköznapjaiba. 


Miután a busz felszedett minket elvitt berlini fal élethű másolatához, az East Side Galleryhez, amely 1 km hosszú, különböző művészek által megfestett építmény volt. 

Ezután már hazafele vettük az irányt és kilenc óra fele érkeztünk meg.


Köszönjük a figyelmet
Szandi és Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése