2018. augusztus 12., vasárnap

ERASMUS+ PRO Előkészítő látogatás - Gyengye Gyöngyvér


WBS Drezda – Szakmai gyakorlat Erasmus +
A Károlyis diákok mindig lelkesedéssel mesélnek a drezdai WBS-nél töltött szakmai gyakorlatukról, így némettanárként örültem, hogy végre személyesen is meglátogathatom az oktatási központot.
A WBS hosszú évek óta jól működő, akkreditált képzéseket nyújtó központ, belföldi és külföldi résztvevőknek kínál különböző tanfolyamokat számos területen, illetve szakmai gyakorlati helyeket is biztosít.
A WBS munkatársai, Laura Byfut és Kristin Heeleman szívélyesen fogadtak. Megmutatták a csendes helyen fekvő, jól felszerelt, hangulatos épületet, és bemutatták a WBS sokoldalú és változatos tevékenységét.
Ebben a tanévben először nyílt lehetőség arra, hogy diákjaink 4 hónapos szakmai gyakorlaton vegyenek részt. A munkafeltételeket részletesen megbeszéltük: munkahely, feladatok, előrelépési lehetőségek, munkaidő, szünetek, öltözet, hivatali nyelvek, szállás, különleges étrend, közlekedés stb.
Az oktatási központ munkatársai már várják Müller Nikolett tanulónk érkezését, ő az első, aki négy hónapig gyakornokoskodik Drezdában.
A WBS-nek szívélyes köszönjük, Nikolettnek örömteli munkát kívánunk!
Gyenge Gyöngyvér



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése