2015. augusztus 28., péntek

Búcsú Tomtól és a Neustadt felfedezése – Magyar SzilviaCsütörtökön egy újabb iskolai napra virradtunk. Természetesen mindenki nagyon izgatott volt, mert már tudtuk, hogy Tommal egy DVD-t fogunk megnézni. Ez a német iskolarendszerről és a német fiatalokról szólt, így nagyon tanulságos volt számunkra. Később bowlingozni mentünk együtt. Mivel még soha nem játszottam, nem szereztem túl sok pontot. Ennek ellenére nagyon jól szórakoztunk, izgalmas játékban volt részünk.
Pénteken Tommal a parkban (Großer Garten) találkoztunk egy kihelyezett óra keretében. Habár az idő reggel nem volt túl biztató, a hangulat nagyszerűre sikeredett. Azt a feladatot kaptuk, hogy a piacon vegyük meg a hozzávalókat egy piknikhez. Így anyanyelvi környezetben gyakorolhattuk eddig megszerzett nyelvtudásunkat. A piknik alatt Tommal sokat beszélgettünk, viccelődtünk, s persze fejleszthettük kommunikációs képességeinket. Utána sajnos búcsút kellett vennünk tőle.
A délután folyamán Drezda Neustadt negyedében sétálgattunk, és megnéztük a híres zenélő házat. Nagyon csalódottak voltunk, mert sajnos nem hallhattunk zenét az ereszcsatornából. Az udvart (Kunsthofpassage) viszont művészileg egyedülállónak és kreatívnak találtuk. Aztán felfedeztük Drezda Neustadt városrészét, aminek nagyon fiatalos és különleges hangulata van.  Végül lesétáltunk az Elba partjára, ahol gyönyörű kilátás tárult elénk. 
 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése